Hvordan gjøre klimatiltak lønnsomt for næringslivet?

Clean seas foredrag

Meld deg på det du å ønsker å delta på her:

Velkommen til Volvo Ocean Summit!

Sandefjord Gjestehavn Pir 4
Dagskonferanse med seilcup og Aftersail torsdag 23. mai 2019

Uendelige muligheter 

– Vi tror det finnes uendelige muligheter i havet, men det er store utfordringer, sier Maren Hjort Bauer i Katapult Ocean. Hun leder selskapet som har satt seg som mål å «redde» verden og samtidig gjøre god business. Med sterke investorer i ryggen fokuserer de på de store, positive forretningsmulighetene involvert i å redde havet. På konferansen vil hun sette søkelyset på hvordan det vil lønne seg for næringslivet å ta større ansvar for å håndtere de eskalerende miljøutfordringene.

Jobber vi mot tidevannet?

På konferansen i Sandefjord stiller også Thomas Nilson, kjent som en av ildsjelene bak kampanjen Clean Seas «Turn The Tide On Plastic» som har bidratt til å øke oppmerksomheten og kunnskapen om konsekvensene med marin forsøpling. Med åtte millioner nye tonn med plast i våre hav hvert år er trusselen tydeligere enn noen gang, og derfor utfordres nå næringslivet som ledd i UN Environments kampanje Clean Seas «Turn The Tide On Plastic»

Det grønne skiftet har kommet

Med sin forpliktelse om å elektrifisere alle nye Volvo-biler lansert etter 2019 vil adm. direktør Øystein Herland i Volvo Car Norge gi eksempler på hvordan internasjonale selskaper, som Volvo, har endret sine strategier i forhold til den globale klimautfordringen.

Foredragsholdere

Steven Lutz - Leder for Blue Carbon-prosjektet hos GRID-Arendal

Hos GRID-Arendal jobber Lutz med å utvikle konsepter med blue carbon, både gjennom nasjonale presentasjoner og internasjonale avtaler. Arbeidet inkluderer utvikling og ledelse av prosjektene Abu Dhabi Blue Carbon Demonstration Project og Global Environment Facilitys Blue Forests Project. Arbeidet gjøres på vegne av FNs miljøprogram og presenteres også på internasjonale konferanser for klimaendring. Lutz´ arbeid har fokus på hvordan kyst- og marine økosystemer påvirkes av marin forsøpling.

Maren Hjorth Bauer - Konsernsjef og medstifter av Katapult Ocean.

Katapult Ocean investerer i og støtter oppstarter innen havteknologi. Før Katapult Ocean har Hjort Bauer hatt internasjonale lederstillinger hos Wallenius Wilhelmsen, Orkla og McKinsey & Co, som arbeider på tvers av alle kontinenter. Hennes fokus er strategi, forretningsutvikling og kommersialisering, og hun er en aktiv rådgiver for flere oppstartsselskaper.

Øystein Herland - Adm. direktør i Volvo Car Norge AS
Øystein Herland

Øystein Herland har på flere områder markert seg som en talsmann for det grønne skiftet og bilbransjens ansvar for å bidra positiv til dette. I denne presentasjonen forteller Herland om hvordan en av verdens mest innovative og progressive mobilitetsleverandører jobber med klimaspørsmål. Gjennom bærekrafts-programmet Omtanke, har Volvo etablert flere bransjeledende tiltak som har mål om å skape positiv endring og håndtere noen av samfunnets og bilbransjens største utfordringer.

Lars Mårtensson - Miljø- og innovasjonsdirektør hos Volvo Trucks

Mårtensson har pedagogisk bakgrunn med en universitetsgrad i Kjemisk Engineering og en M.Sc. i miljøledelse og politikk. I løpet av sine 23 år hos Volvo har han vært miljødirektør hos Volvo Penta og hos Volvo Group HQ. I sin nåværende stilling hos Volvo Trucks er han ansvarlig for miljø og innovasjonsstrategier. Volvo Trucks har i løpet av denne perioden presentert det første CO2-nøytrale bilproduksjonsanlegget i verden. Mårtensson var i syv år formannen for det svenske nettverket Climate Neutral Freight Transport.

Thina Margrethe Saltvedt - Sjefsanalytiker i Sustainable Finance-avdelingen i Nordea Bank

Før Saltvedt begynte i Sustainable Finance-konsernet i januar 2018, jobbet hun som hovedanalytiker makro/olje i ti år hos Nordea Markets. Hun er medlem av klima- og miljøministerens klimaråd og er styremedlem i ZERO, et uavhengig, ideelt miljøfond. I tillegg er hun eksternt rådgivende gruppemedlem i REV Ocean, Circular Norway og Passion for Oceans.

Grant Larsen - CEO i Cognia

Grant Larsen leder flerfamiliekonsernet Cognia. Selskapet opererer innen fire forretningsområder: personbil (Bil-Service og bilSpiten), lastebil (Volmax), eiendom og teknologi. Cognia ble etablert i juni 2018 og har en samlet omsetning på 2,5 mrd. NOK. Grant er utdannet Bachelor og MBA fra University of Wisconsin og University of Colorado. Han er også styreleder i Malorama Holding (Fargerike, Farveringen, MalProff).

Thomas Nilsson - Seiler og ambassadør for Clean Seas

Nilsson er en tydelig skikkelse i norsk seilsport gjennom sin årelange involvering i en rekke store norske regattasatsninger, blant annet Norwegian Steam, Team Fram, Team Bergen og Wolfpack Racing.

De siste årene har Nilsson vært sentral rundt temaet havforurensning, både som foredragsholder og ikke minst som ambassadør for Hold Havet Rent og Clean Seas. Nilsson sitter i World Sailing Offshore and Oceanic Commitee. Han er også kongressmedlem i den internasjonale Offshore Racing Congress, samt medlem av Norges Seilforbunds Tekniske Komite.

Eirik Oland - COO Handelens Miljøfond

Oland er prosjektsjef hos Handelens Miljøfond, der han er ansvarlig for utlysninger og tildelinger av midler. Det siste året har han primært jobbet med å bygge opp Handelens Miljøfond. Han har tidligere jobbet hos Grønt Punkt Norge, der han har jobbet med internasjonale og nasjonale organisasjoner, som har til felles at de har jobbet mye med plast og miljø, for eksempel Hold Norge Rent og Plastreturs Miljøprosjekt. Eirik har også en solid karriere innen kommunikasjon, både som kommunikasjonsjef og med erfaring fra forskjellige byråer.

Stein Kjølberg - Global Concept Director for Hull Performance Solutions Jotun
Stein Kjølberg

Kjølberg er Sivilingeniør fra NTNU, og har jobbet for Jotun i snart 30 år.  Mesteparten av denne tiden har han holdt på med skipsmaling, både i Norge og i utlandet. Fra tidligere jobberfaring har han blant annet jobbet som Managing Director for Jotun Singapore fra 2000-2004, Marketing Direktør for Marine og Protective Coatings fra 2004-2008, Regional Marine Director for Midt-Østen og Afrika med base i Dubai fra 2008-2010 og Global Concept Director for Hull Performance Solutions fra 2010 og frem til idag.

Seilcup for bedrifter

Etter Ocean Summit begynner E24 Clean Seas Challenge. Dette er en profilert seilcup for næringslivet. Lagene seiler en serie med korte regattaer i J70 båter med fire seilere og instruktør om bord. Båtene stiller vi med, slik at du og ditt lag kan konsentrere dere om å vinne. Målet for dette uformelle arrangementet er å kåre E24 Clean Seas Champion 2019 i din by. Vi håper derfor at din bedrift tar utfordringen og stiller med et lag – men vær rask for det er begrensede plasser!

Aftersail og premieutdeling

Dagen avsluttes med premieutdeling og «Aftersail». Dette er en glimrende anledning til å treffe andre bedrifter og knytte nye kontakter.

Program:

 • 08.00 – 08.40: Frokost
 • 08.40 – 12.00: Seminar: Volvo Ocean Summit
 • 12.00 – 13.00: Lunsj og skippermøte
 • 13.00 – 16.00: Regatta “E24 Clean Seas Challenge”
 • 16:00: Aftersail og premieutdeling
 • 18:00: Middag på Kokeriet

Priser 

 • Frokost: Kr. 65, – per pers.
 • Volvo Ocean Summit-seminar: Kr. 200, – per pers. (halvparten går til Clean Seas)
 • Lunsj og skippermøte: Kr. 165, – per pers.
 • Seiling: Kr. 10 000, – per lag
 • Middag: Kr. 250, – per pers.